vlog1.jpg

Een wat?!? Een vlog. Onder jongeren al razend populair, maar hun ouders hebben vaak geen idee waar ze het over hebben. En toch is een vlog ook een mooie manier om jouw boodschap voor het voetlicht te krijgen. 

Het woord Vlog is een samentrekking van Blog en Video, en dat vertelt dan precies wat het is: een videoverslag. Er zijn verschillende manieren om een vlog te maken; door een filmpje op te nemen en op social media te plaatsen, of door een live-video op bijvoorbeeld Facebook of Instagram.

Je kunt natuurlijk een professionele studio huren (inclusief fotograaf of cameraman), maar persoonlijke, zelf-gefilmde filmpjes zijn ook ontzettend leuk. Ga gewoon met je camera of telefoon aan de slag; als je het filmpje opneemt kun je zo vaak opnieuw beginnen als je wilt. Met een live-video gaat dat natuurlijk niet ;)

Als je dan een filmpje gemaakt hebt, wil je dat natuurlijk delen met de rest van de wereld, door het op Facebook of YouTube te plaatsen (maak een kanaal aan voor jouw bedrijf als je van plan bent om vaker video’s te plaatsen; zo kunnen mensen zich abonneren op jouw vlogs). Wil je hier een vlog delen? Dan is de meest eenvoudige manier een link plaatsen naar de plek waar het vlog te vinden. Dat kan natuurlijk in tekst over het filmpje, of in een afbeelding.

Succes met Vloggen!