Speel het BeeHive Netwerkspel

ON HOLD (tot nader order)

Het BeeHive Spel

Dat is een werkvorm waarmee je op ludieke manier jouw netwerk (sterk) kunt uitbreiden en antwoorden kunt krijgen op jouw hulpvraag. je gaat gegarandeerd met een stapel kaartjes naar huis, met tips en leads waarmee je verder kunt.

Doelstelling

– In contact komen met het netwerk van deelnemers
– Oplossingen ontvangen voor jouw hulpvraag
– Aan de slag gaan met andere ondernemers aan die je nog niet kende.

Hoe werkt het?

De deelnemers vormen groepjes (van 4 personen). We spelen 4 rondes van 3 minuten.
– Elke groep vormt een bijenkorf.
– Iedere ronde kent een nieuwe koningin, dus alle groepsleden komen aan de beurt om koningin te zijn. De andere groepsleden zijn haar werkbijen.
– Per ronde legt de koningin haar vraag of probleem kort uit aan de werkbijen en vertelt waar ze naar op zoek is. Daarna gaat een van de werkbijen met deze vraag bij alle andere bijenkorven langs en verzamelt zoveel mogelijk oplossingen.
– Bijen werken bedrijvig en snel. Per ronde is er maar enkele minuten tijd voor de werkbijen om naar oplossingen te zoeken. Het tempo is dan ook hoog!

TIP 1:

Bedenk van tevoren jouw hulpvraagWaar heb je behoefte aan om je bedrijf te laten groeien? Wat zoek je al heel lang? Formuleer jouw hulpvraag zo concreet mogelijk. Hoe duidelijker jouw hulpvraag, hoe groter de kans op antwoorden waar je iets aan hebt.
Een paar voorbeelden zijn:
-“ik zoek een goede tekstschrijver”
– “Ik zoek financiering voor een investering van xxx euro, anders dan via een bank”
– “ik wil graag in contact komen met de manager/directeur van , dhr/mevr ”
Het mag ook iets persoonlijks zijn:
– “Ik zoek een tuinman”
– “Ik zoek een oppas voor mijn

TIP 2:

Ieder mens heeft tussen de 250 en 1.000 contacten. Via het Beehive Spel gaan we dit grote netwerk aanspreken. Bedenk daarom niet alleen “Hoe kan ik jou helpen met ?”, maar bedenk vooral ook “Wie ken ik, die jou kan helpen met ?”

TIP 3:

Neem een flinke stapel (>25) visitekaartjes van jezelf mee. Wanneer een werkbij langskomt met de hulpvraag van zijn koningin, geef je jouw visitekaartje aan deze werkbij, op het moment dat je iets kunt betekenen.

Voor onze trouwe bezoekers

voor vermelding van jouw kennissessies, blogs, vlogs, ebooks, etc

Onze partners:

logo - samen met JOS
logo lein in beeld
logo - samen met JOS
logo lein in beeld

© OndernemersHart in Amersfoort 2018 - Website gemaakt door Samen met JOS, ondersteund door Lein in Beeld, StilleWateren en Allerleij Teksten.